Nuoret yrittäjät muuttivat yrityksensä Viroon – Ecosta: Yrittäjyyttä, riskejä ja unelmia
Lue, kuinka kaksi nuorta lähti jahtaamaan unelmiaan, ja nyt aamut alkaa aurinko rannikkolla, täysin omilla ehdoilla. Tämä tarina on esimerkki siitä, miksi yrittäjyyden riski on varteenotettava vaihtoehto.
.webp)
Nuoret yrittäjät muuttivat yrityksensä Viroon – Ecosta: Yrittäjyyttä,riskejä ja unelmia
Espanjan auringon alta bisnestä pyörittämässä
Ecosta Global OU -yrityksen perustajat Casper Löfgren ja Eelis Rantanen ovat valinneet päivänsä aloittamisen Espanjan auringossa. Kaksikko muutti hiljattain uuteen vuokrakohteeseen aurinkorannikolla. Elämänvalinta ei ole sattumaa – yrittäjän tulee voida hyvin, ja säällä on siinä iso rooli.
Työtä ja rahaa
Ecosta on kasvanut maltillisella, mutta kiitettävällä vauhdilla. ”Tossa saatiin just itseasiassa kaksi isompaa sivuprojektia kiinni, jotka vinkkasit meille”, Casper kiitteli. ”Ja rekryttiin me juuri meille myös uusi myyjä”, hän jatkoi.
Ollaan myös kehitetty uusia tuotteita, kuten Revdot. Se vie verkkosivustojen vuorovaikutuksen uudelle tasolle. Revdot mahdollistaa täysin automatisoidun vuorovaikutuksen, jossa lisäksi tekoäly räätälöidään asiakkaan tarpeisiin. Sivustolla vierailevat käyttäjät voivat keskustella reaaliaikaisesti tekoälyn kanssa, joka ymmärtää heidän kysymyksensä ja tarjoaa personoituja vastauksia. Revdot oppii ja kehittyy, tarjoten yrityksille tehokkaan tavan palvella asiakkaitaan kellon ympäri, mutta jättää jälkeensä myös tärkeää dataa asiakasymmärryksen ja -kokemuksen parantamiseksi.
Kaiken takana, eli todella viihdyttävien, toiminnallisesti laadukkaiden ja hemmetin hyvännäköisten sivujen takana on Eelis Rantanen, joka on kehittänyt palvelu- ja tuotevalikoiman erittäin kilpailukykyisiksi.
Heidän mottonsa on tehdä verkkosivuista enemmän viihdyttäviä, ja se pitää todellakin kutinsa, sillä Eelis näkee niihin paljon vaivaa. Sen lisäksi hän pitää Ecostan kehityksen kaaressa mukana, josta uusi tuotelanseeraus Revdot on loistava esimerkki.
Yrittäjyyden polku – sattumaa vai kohtaloa?
Casperin mukaan hän ei koskaan erityisesti haaveillut yrittäjyydestä, mutta ajatus omasta jutusta oli aina läsnä. Jalkapalloammattilaisuus ei ollut vaihtoehto, mutta intohimo yrittäjyyteen syttyi lukiossa ja roihahti vaihto-oppilasvuonna Yhdysvalloissa. Ensimmäinen oikeasti toimiva yritys oli Ecosta, mutta sitä ennen oli viritelmiä, kuten puhelimen kuorien pinnoitusbisnes – joka floppasi.
Kipinä ei kuitenkaan sammunut. Casper yritti myös kiinteistövälitystä sekä baariyrittäjyyttä Espanjassa. Jälkimmäinen meni aivan puihin. "Sijoitin siihen paljon rahaa ja tuntui, että nyt menee kaikki vessanpöntöstä alas", Casper muistelee. Sen jälkeen Ecosta alkoi kunnolla rullata ja tulevaisuus näytti taas positiivisemmalta.
Ecostan kasvutarina
Alusta asti Eelis on ollut tekninen velho ja Casper vastuussa myynnistä, asiakkuuksista ja yhteistyöstä. Ensimmäinen iso asiakas, kellokauppias Sipilä, avasi ovet monille muille. "Muistan, kun Sipilä soitti ja sanoi, että monet on yrittäneet tehdä hänelle hyviä sivuja, mutta me ylitettiin kaikki odotukset." Suosittelujen kautta ylipäätänsä asiakkaita on tullut meille valtavasti. ”Sain Sipilälle myytyä sivut itseasiassa siinä meidän baarimme terassilla”, Casper hymähti.
Yrittäjyys maailmalla – Jenkit, Viro, Espanja ja Suomi
Casper vertailee yrittäjyyttä eri maissa. "Jenkeissä yrittäjyys tulee äidinmaidosta, ja järjestelmä tukee bisneksen tekemistä. Viro taas on tehokas ja suoraviivainen, kiitos Yhdysvaltojen vaikuttaman järjestelmän. Suomessa yrittäjyys ei vielä ole tarpeeksi arvostettua, riskinottoa pitäisi kannustaa enemmän."
Vuonna 2024 Ecosta siirrettiin Viroon. Prosessi oli suoraviivainen: muutto, henkilötunnukset ja pankkitilit hoituivat käytännössä kaikki verkossa, ja tosi sulavasti. Suomalais-virolainen kirjanpitotoimisto auttoi byrokratiassa. "Viime aikoina monet teknologiayritykset ovat muuttaneet Viroon – eikä ihme."
Paluu Suomeen? Epätodennäköistä
Casper nauraa ajatukselle yrityksen paluusta Suomeen."Suurin syy on sää. Täällä saan vuodessa aikaan sen, mihin Suomessa menisi kaksi. Suomen verotus ja järjestelmäkin saisivat olla yrittäjäystävällisempiä."
Rahaa ja sijoittamista
Talous rullaa, ja Ecosta tekee ennätysvuotta. "Viime vuodelta realisoituu vielä lisätuloja tälle vuodelle. Tiimiä vahvistetaan ja kasvu jatkuu."
Parhaimmillaan Casper on nostanut palkkaa 10–15 tuhatta euroa kuukaudessa, mutta realistinen kuukausipalkka on kyllä siinä viidentonnin paikkeilla. Hän sijoittaa aktiivisesti, ja portfolion kulmakivet ovat Tesla ja Bitcoin. "Tiedän, että ne ovat kyseenalaisia monille juuri nyt, mutta Teslan teknologia ja Bitcoinin asema digitaalisena kultana vakuuttavat minut."
Casper uskoo Bitcoinin nousevan 200 000 euroon viiden vuoden sisällä. "Katsotaan tätä artikkelia silloin ja nauretaan!"
Tulevaisuus
Ecosta kasvaa, ja seuraavat neljä vuotta näyttävät valoisilta. Casper kannustaa nuoria yrittämään ja ottamaan riskejä."Parempi nuorena kuin silloin, kun on perhe ja isot vastuut. Jos onnistut, elämä helpottuu ja mahdollisuudet laajenevat."
Tämä ei ole maksettu mainos
Jos tarvitset viihdyttävät ja toiminnallisesti äärimmäisen laadukkaat sivut, suosittelemme Ecostaa käsi sydämellä. Olemme Alliezilla heidän tyytyväisiä asiakkaita, kaikki meni paremmin kuin hyvin.
Sivuja voi ostaa myös kuukausi maksulla heidän sivustudiosta. Ecostan omat sivut löytyvät täältä, kun taas Revdottiin voit tutustua tästä.
Artikkelit
Tilaa maksuton digilehti, saat viikoittain ilmestyvät julkaisut suoraan sähköpostiisi.
Tilaa maksuton digilehti, saat viikoittain ilmestyvät julkaisut suoraan sähköpostiisi.
Asiaa bisneksestä, sijoittamisesta ja talous-asioista
